KwantPunt
Aat de Kwant  in gesprek met Marcel Messing over 2012

De uitzending van afgelopen week,
een interview met Marcel Messing,
wordt maandag 7 maart herhaald tussen 21.00 en 22.00 uur.
Na 7 maart is het interview nog een week te beluisteren via de website.

Elke week interviewt Aat-Lambert de Kwant mensen uit de esoterie en spiritualiteit. 
http://www.indigosoulstation.nl/programmering/programmas_details.dot?inode=3199  
Uitgezonden op maandag 28 februari 2011 van 21:00 tot 22:00 uur 

We naderen het jaar 2012 en het begin van de Apocalyps zou in volle gang zijn. Wie zich hier een beetje in verdiept, heeft ondertussen de meest vreselijke of fantastische voorspellingen gehoord. We gaan de Grote Evolutionaire Sprong tegemoet. De 'Eindstrijd tussen Goed en Kwaad' is begonnen.

In dit interview gaat Marcel Messing, bekend van o.a. zijn boek 'Worden Wij Wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel', uitvoerig in op wat we kunnen verwachten.

Enerzijds, zo zegt Messing, is er de nieuwe wereldorde die streeft naar totale controle en bewustzijnsmanipulatie door implantatie van de onderhuidse nanochip. Hoe onvoorstelbaar ook, deze tegenkrachten proberen de mens te knechten. Het Alziend Oog, de Illuminati, afluisterschotels, spiedende camera's, Haarp, de Bilderberg Groep, het biometrisch paspoort, mind control, het merkteken, digitale engelen, irisscan - het lijken ingrediënten voor een horrorfilm. Maar, zo zegt hij,  er is ook een ander verhaal. Het goede nieuws is dat wij naar de hogere niveaus van de fotonengordel integreren, een gebeurtenis die slechts twee maal in 26.000 jaar plaatsvindt en die voor enorme energetische veranderingen zorgt. De mensheid en de planeet gaan uiteindelijk van trillingsniveau acht naar dertien. Sinds 1987 wordt de lagere dichtheid van de aarde naar een hogere trilling gebracht en met nieuwe energieniveaus verbonden. We maken een kwantumshift en dat blijft bepaald niet onopgemerkt.

WWW is de afkorting van World Wide Web, het wereldwijde web, bekend als internet. Velen roemen dit web, anderen kijken er kritisch naar. Weinigen beseffen echter welke macht hierachter staat: die van het apocalyptische Beest, verbonden met het getal 666. Deze tegenkracht probeert op alle mogelijke manieren de spirituele evolutie van de mens tegen te houden.Totale controle, Big-Brothertechnieken en bewustzijnsmanipulatie behoren tot het scenario, waarin internet een centrale rol speelt. In plaats van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, verbonden met de ascensie van onze planeet rond 2012, pogen de tegenkrachten een nieuwe wereldorde te vestigen, waarin de mens tot slaaf geworden is. Dit boek laat op schokkende wijze zien hoe de eens gevallen engelen, bekend als 'wachters', de verborgen krachten zijn achter de huidige wereldsituatie. Door inzicht, bewustwording, licht en liefde kunnen we een tegenwicht vormen tegen deze duistere krachten en zo misschien een wereldcatastrofe voorkomen. 

Het derde deel van Marcel Messings trilogie 'De parabels van Jezus', is afgelopen najaar verschenen. Uit zeven van de negen parabels die hierin worden besproken, blijkt dat de uitspraken van Jezus verrassend actueel zijn.

Marcel Messing (Den Haag,1945) studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het Hoger Beroepsonderwijs, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie Via Mystica. Hij is regelmatig te gast bij de radio en medewerker van de tijdschriften InZicht en Prana. 
Als spreker in binnen- en buitenland staat hij bekend om zijn synthese van oosterse en westerse wijsheid. Hierbij verbindt hij de diepere inzichten van de esoterie met wetenschap, religie, kunst en poëzie.
Van 1991 tot 2001 woonde hij in de Franse Pyreneeën (Ariège), waar hij onderzoek deed naar de geschiedenis van de katharen, excursies begeleidde en verdiepingsweken gaf.

Na zich een aantal jaren grondig verdiept te hebben in de verborgen krachten achter het wereldtoneel, begon hij in te zien dat de (spirituele) evolutie van de mens ernstig wordt bedreigd. Als gevolg daarvan schreef hij in 2006 het boek 'Worden Wij Wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel'. De daarop volgende DVD 'Wij Worden Wakker' is inmiddels in acht talen vertaald.
In 2009 kreeg hij de 'Frontier Award', die hij als een erkenning ziet voor de werkzaamheden van de werkgroep WijWordenWakker, die o.a. aan de basis heeft gestaan van www.wijwordenwakker.org.

Als voorzitter van Stichting Lindenhof is hij zo'n 20 jaar betrokken bij ontwikkelingsprojecten, speciaal voor kinderen (voeding, kleding, onderwijs en scholenbouw). Begonnen in India en voortgezet in Polen, Nepal en Afrika (Kenia en Oeganda).